ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Олігархічні клани втратили вплив на українську політику – Данілов

14.09.2022, 13:45
Фото – скриншот відео з відео 1+1
Фото – скриншот відео з відео 1+1

Олігархічні клани не мають жодного впливу на українську політику. Про це заявив в інтерв'ю польському виданню Wirtualna Polska секретар РНБО України Олексій Данілов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Війна сприяє тому, що вони втрачають свій вплив на країну”, – сказав він.

Водночас, за словами Данілова, “війна ускладнює роботу з реєстром (олігархів. – Ред.). Ми не контролюємо частини нашої території, тому складно оцінити статки деяких людей. Але, як на мене, антиолігархічний закон уже запрацював”.

“Ми бачимо, що олігархи роблять ходи, щоб не потрапити до реєстру. Його мета – вибудувати прозору систему, справедливі відносини між бізнесом, владою та суспільством. Замість олігархів нам потрібні бізнесмени, які створять робочі місця”, – сказав він.

“Це була система, яка дозволяла функціонувати олігархам. Коза не винна, що з'їла капусту з неогородженого городу. В нашій країні не було огорож, тому цю капусту міг їсти кожен. Наразі олігархічні клани не мають жодного впливу на українську політику. Я не знаю, що буде в майбутньому, але я хочу, щоб це питання ніколи не поверталося до нас”, – сказав секретар РНБО. 

Як повідомляв ІМІ, 29 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення реєстру олігархів.

20 липня Данілов повідомив, що нині під ознаки олігарха підпадають 86 осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!