ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти заборонили маріупольцям фотографувати лікарів – ЗМІ

05.05.2023, 11:23
Фото – vgolos.com.ua
Фото – vgolos.com.ua

У лікарнях окупованого Маріуполя з'явилися оголошення про заборону робити фото- та відеознімання лікарів та пацієнтів. Порушникам загрожують адміністративною відповідальністю, тобто штрафами.

Як зазначає редакція 0629, фото оголошень їй надали маріупольці, які залишаються в місті.

"Достеменно невідомо, з чим пов'язана ця заборона. Можливо, через жахливе становище медицини в Маріуполі окупанти не хочуть розголосу, адже їхній головний наратив – "усе гаразд, місто відроджується". Проте маріупольці повідомляють, що в місті не вистачає лікарів, якісні медичні послуги отримати практично неможливо. Більшість маріупольських медичних фахівців виїхала з окупованого Маріуполя, а ті, які відправляє до міста російська влада, погоджуються працювати лише короткий час вахтовим методом. Крім того, велику частину медичного обладнання, яке вціліло, окупанти вивезли з міста", – зазначають у редакції.

Журналісти зазначають, що зараз у Маріуполі фактично функціонує лише дві лікарні – Лікарня швидкої допомоги та лікарня №2 (колишня обласна). Щоб якось зарадити та надати людям хоча б якусь медичну допомогу, окупанти привезли до міста пересувні лікарні. Проте це не розв'язує проблему. 

Фото 0629.com.ua

Як повідомляв ІМІ, на окупованих територіях росіяни систематично проводять перевірки в деяких навчальних закладах. В окупованому Маріуполі "освітяни" змушують дітей дивитися пропагандистський фільм про анексію Криму. Також у Маріуполі росіяни змушують школярів шикуватися в лінійку, слухати гімн Росії та підіймати російський прапор. В окупованому місті Токмак Запорізької області окупаційна адміністрація змушує школярів писати листи російським військовим. У школах Мелітополя Запорізької області окупанти також змушують дітей писати листи російським солдатам. А в Бердянську Запорізької області росіяни влаштували рейди по родинах, які не віддають дітей до місцевих шкіл. На окупованій території Луганської області росіяни систематично проводять перевірки в деяких навчальних закладах. "Займається цим керівництво цих навчальних закладів. Дивляться, на що діти підписані, дивляться історію відвідувань. Залякують батьків ледь не тим, що позбавлять батьківських прав. Постійно погрози, і діти через це не хочуть ходити в школу", – каже головний редактор видання "Трибун" Олексій Артюх.

Liked the article?
Help us be even more cool!