ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти поширюють фейки, що ЗСУ обстрілюватимуть міста Запорізької області, – журналіст

17.01.2023, 12:28
Фото – np.pl.ua
Фото – np.pl.ua

На окупованій території Запорізької області росіяни залякують місцевих жителів наступом Збройних сил України спільно з “іноземними бойовиками”, під час якого нібито стрілятимуть по мирних населених пунктах і нікого не жалітимуть.

Про це розповів кореспондент Громадського радіо Андрій Вавілов в ефірі мовника після моніторингу російських пропагандистських медіа і телеграм-каналів.

“Відповідно, у цій парадигмі російської пропаганди окупанти готуються до оборони, нібито стоять на захисті, готують ешелоновану оборону, показують своїх бійців у повній бойовій готовності зустрічатимуть українських захисників. Це один з найпомітніших напрямків російської пропаганди”, – зазначив кореспондент.

Андрій Вавілов додав, що тривають переслідування жителів, які виступають проти окупаційної влади, проти псевдореферендумів. Також переслідують учителів, які продовжують навчати учнів за українською програмою. 

“Чимало повідомлень є про те, що нібито спіймали чергового “диверсанта”, який готував якийсь “терористичний акт” або диверсію на окупованій території. І сказати точно, чи це був український партизан, чи випадкова людина, яку спіймали на вулиці, ув'язнили й змусили говорити на камеру певні слова – у цьому дуже складно розібратися”, – розповів Андрій Вавілов.

Він наголосив, що в будь-якому разі це незаконні дії і один з методів залякування людей, а також налаштування їх проти чинної української влади.

“Я впевнений, що більшість людей у це не вірить, але це як метод використовується. Крім того, споживачем такої російської пропаганди є і російський глядач або слухач, який усе це чує, дивиться і таким чином розуміє для себе, чому там, так далеко від дому, у Запорізькій області, присутні, приміром, їхні чоловіки, дядьки, батьки. Таким чином, можливо, знаходять виправдання для російської агресії території України”, – додав кореспондент.

За його словами, також росіяни розповсюджують багато фейків про Запорізьку АЕС. У контексті російської пропаганди складається враження, що Запорізька АЕС уже давно працює на Росію, постачає електроенергію, а заважають їй Збройні сили України.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України з початку повномасштабного вторгнення РФ викрила понад 1200 агітаторів, які поширювали в інтернеті фейки та російські наративи. Майже 600 з них уже отримали повідомлення про підозру.

Liked the article?
Help us be even more cool!