ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ від початку вторгнення викрила 1200 проросійських інтернет-агітаторів

27.12.2022, 13:32

Служба безпеки України з початку повномасштабного вторгнення РФ викрила понад 1200 агітаторів, які поширювали в інтернеті фейки та російські наративи. Майже 600 з них уже отримали повідомлення про підозру.

Про це заявив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в ефірі телеканалу “Ми – Україна”, повідомляється на сайті СБУ.

“СБУ виявляє зрадників, ворожих агітаторів і колаборантів, що діють в інтернет-просторі. Сьогодні в нас майже 1200 кримінальних проваджень по них, 600 фігурантам повідомлено про підозри і майже 230 засуджено до різних термінів ув’язнення”, – розповів Ілля Вітюк.

Він додав, що наразі російські інформаційні диверсії вже не становлять такої загрози, як раніше. Зокрема, і тому, що СБУ діє проактивно: намагається працювати на випередження, а не боротися з наслідками.

Також Ілля Вітюк наголосив, що Служба безпеки проводить власні спеціальні інформаційні операції, спрямовані на зменшення впливу російської пропаганди.

“Цього року вже заблокували 45 масштабних ботоферм потужністю понад 2 млн фейкових акаунтів, майже 500 проросійських ютуб-каналів з аудиторією більш ніж 15 млн підписників і близько тисячі інформресурсів, які працювали проти України”, – повідомив Ілля Вітюк.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ заявила, що з початку року нейтралізувала понад 4,5 тис. кібератак і кіберінцидентів.

Liked the article?
Help us be even more cool!