ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти показали рідкісні книги, вкрадені в Херсонській бібліотеці ім. Гончара

Telegram-канал окупаційної адміністрації Херсонської області оприлюднив фото рідкісних видань, які росіяни викрали з Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Гончара.

На це звернуло увагу херсонське місцеве видання "МОСТ".

Фото - ТГ-канал Херсонської окупаційної адміністрації

Фото опублікували у повідомленні про отримання книжок створеною окупантами у селищі Новотроїцьк Херсонською універсальною науковою бібліотекою. Йдеться про 400 книг від фонду, який очолює російський пропагандист Нікіта Міхалков.

На фото, якими проілюстроване повідомлення, є й раритетні видання.      

"Так. Це наші видання. Періодика з книгосховища. І, здається, то енциклопедія Брокгауза і Ефрона. Це все наші видання", - прокоментувала фото Ольга Сак, завідувачка відділу рідкісних і цінних видань Херсонської ОУНБ ім. Олеся Гончара.

У виданні зауважили, що це – не перший раз, коли окупанти викладають у мережу докази своїх злочинів. Раритетні видання з зібрання Херсонської ОУНБ ім. Олеся Гончара демонструвалися в березні на виставці, про що повідомляло окупаційне міністерство культури Херсонської області.

Як повідомляв ІМІ, росіяни планують до кінця 2023 року завезти в бібліотеки тимчасово окупованих територій понад 165 тисяч примірників пропагандистської літератури.

На початку липня співробітники ФСБ Росії вилучили в Маріуполі понад 1,5 тис. примірників української літератури. А в березні 2023 року Центр національного спротиву повідомив, що РФ виділяє 360 млн рублів для знищення українських бібліотек на окупованих територіях. Росіяни продовжують завозити свою пропагандистську літературу до бібліотек на тимчасово окупованих територіях,  зокрема, до бібліотек на захопленій частині Запоріжжя.

Liked the article?
Help us be even more cool!