ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти оштрафували двох кримчан за прослуховування пісні "Доброго вечора, ми з України"

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Підконтрольній Росії суд тимчасово окупованого Криму оштрафував двох місцевих жителів за публічне прослуховування пісні “Доброго вечора, ми з України".  

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму телеграм-каналі.

За його словами, підконтрольний РФ Ленінський районний суд окупованого Криму призначив Ленуру Халілову та Дмитру Камишанцеву штрафи в розмірі 40 тисяч рублів кожному через закид у “дискредитації” російської армії (частина 1 статті 20.3.3 КпАП РФ).

“На думку окупантів, назва цієї пісні є “військово-патріотичним гаслом”, яке, цитую, “використовується в матеріалах, спрямованих на підрив довіри, авторитету, іміджу Збройних сил РФ”, – написав омбудсмен.

Лубінець додав, що в такий спосіб окупанти намагаються залякати й придушити спротив громадян України на території тимчасово окупованого півострова.

Як повідомляв ІМІ, правозахисна організація “Кримський процес” повідомила, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 472 мешканців тимчасово окупованого Криму звинуватили за статтею адміністративного кодексу Росії про дискредитацію російської армії.

Liked the article?
Help us be even more cool!