ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Ідея, якою я жив усю окупацію", – менеджер "Суспільне Херсон" про повернення українського прапора на будівлю філії

20.11.2022, 11:47
Фото – скрін з відео на Facebook-сторінці Михайла Сваричевського
Фото – скрін з відео на Facebook-сторінці Михайла Сваричевського

Менеджер "Суспільне Херсон" Михайло Сваричевський повернув український прапор на будівлю філії у звільненому Херсоні. 

Прапор він купив в Одесі спеціально для цього випадку. Про це Михайло розповів у коментарі представниці ІМІ.

"Це була ідея, якою я жив усю окупацію. Я розумів, що в перші дні, коли місто звільнять і буде реальна можливість туди потрапити, потрібно зробити це. Можливість з'явилася, і ми одразу це зробили", – розповів Сваричевський.

За його словами, піротехніки обстежили будівлю філії та не виявили там вибухонебезпечних предметів. Тож разом з колегами він зайшов туди та оглянув, у якому стані окупанти залишили територію та будівлю. 

"Майже всюди повилітали вікна. Є навіть таке, що зруйновані віконні блоки. Вважаємо, що це сталося тоді, коли росіяни підірвали вежу. Це десь за 150–200 метрів від нас. Тож, мабуть, коли був вибух телевежі, у той момент у нас повилітали вікна й, можливо, віконні блоки. Двері також всюди вибиті", – розповів менеджер.

Михайло Сваричевський зазначив, що всередині приміщення філії в значно гіршому стані, ніж зовні. Росіяни вкрали майже все. Залишилися тільки старі меблі (кілька столів, кілька стільців) та старі сейфи, які окупанти просто не змогли підняти. Після себе загарбники залишили побутове сміття та відходи.

Щодо техніки, то залишилося кілька одиниць списаної, яка не працювала і зберігалася в складських приміщеннях.

"Росіяни своїми діяннями підтверджують, що вони є росіяни. Тобто ми були до цього готові", – зауважив Михайло.

Він додав, що першочергово в будівлі філії тимчасово заб’ють деревом вікна, згодом проситимуть піротехніків про додатковий огляд, адже територія дуже велика і потребує неодноразового обстеження.

Крім того, попереду в співробітників філії слідчі дії, бо потрібно описати майно, яке вкрали російські окупанти, або пошкодили, або зруйнували.

"Ми не можемо там повноцінно працювати, поки там не відпрацьовують слідчі. Це також ціла процедура, і незрозуміло, на який час вона затягнеться", – сказав Михайло Сваричевський.

Також на відновлення роботи безпосередньо в Херсоні впливає безпекова ситуація, адже росіяни обстрілюють місто. 

3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, команда продовжує роботу віддалено. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Крім того, окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками рф будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

11 травня колаборанти заявили про те, що в області почне мовлення телерадіокомпанія "Таврія". 

16 травня Суспільне заявило, що російські військові розікрали філію "Суспільне Херсон" та створюють на його базі пропагандистський канал. 

Будівлю філії "Суспільне Херсон" військові рф захопили, щойно зайшли до міста. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети "перевернули", у дворі філії скупчення військової техніки, розповіли кореспонденти Суспільного.

12 листопада 2022 року російські окупанти при відступі з Херсона на лівий берег Дніпра підірвали телевізійну вежу.

Liked the article?
Help us be even more cool!