ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охоронці Медведчука затримали під час зйомок журналістів "Наших грошей"

21.03.2019, 11:39
Фото - Фейсбук Максима Опанасенка

Журналістів проекту “Наші гроші з Денисом Бігусом” Максима Опанасенка, Марію Землянську та оператора Кирила Шапаря затримали 20 березня під час зйомок на території Пущі Водиці люди, які виявилися співробітниками охоронної фірми “Шторм”, пов’язаної з Віктором Медведчуком. 

112-й канал та NewsOne приїхали на місце події фіксувати процес.

Про це повідомив журналіст Максим Опанасенко на своїй сторінці у Фейсбуку та підтвердив цю інформацію ІМІ.

“...Поїхали вдень відлітати коптером одну територію в Пущі. Стали десь в півкілометрі від Міністерського озера, тупо посеред лісу, відліталися, все ок. Приїжджає чорний "Мітсубіші". Цю машинку я вже бачив раніше, належить вона охоронній фірмі “Шторм” (яка раніше звалася “Сварог”). Фірма охороняє Медведчука. Звідти виходять четверо і висувають не вельми обґрунтувану підозру в тому, що ми а) знімали маєток Медведчука (нах здався, його хто тільки не "літав", не цікаво, відео десятки в мережі і так є), б) за їхньою інформацією, на Медведчука готують напад і цілком може бути, що ми - найманці нападників”, - написав він.

За словами Опанасенка, один з охоронців був озброєний, в іншого був мисливський ніж. Охоронці повідомили їм, що викликали поліцію, проте поліцейські не бачили причин затримувати журналістів.

“Дуже ввічливо дяді сповіщають, що викликали поліцію і нам всім варто їх почекати. Чекали близько години. Копи не сильно зрозуміли, що від них хочуть: ми просто хочемо піти, а “штормисти” вимагають вилучити дрон і нас затримати. В процесі не дуже плідної дискусії поліцейські сказали, що ми можемо бути вільними”, - розповів журналіст.

Коли поліція поїхала, журналісти спробували вже на зупинці сісти в маршрутку, але охоронці “просто нас покрутили, до півсмерті налякали маршрутчика” і запропонували ще раз почекати їхнього юриста.

І в цей час, зазначив Максим Опанасенко, на місце події приїхали знімальні групи телеканалів “112 Україна” та NewsOne нібито для того, щоб зняти “важливу інформацію про затриманих злочинців”.

“На машині “Шторму” приїхали знімальна група 112-го. Журналістка Валерія нібито отримала важливу інформацію про затриманих злочинців і зреагувала на виклик. Ще раз. На машині фірми охорони Медведчука приїхали журналісти 112-го. Я все, звісно, розумію. Але.

І коли здавалося, що вже нічого абсурднішого статися не може... ПРИЇХАЛА ЗНІМАЛЬНА ГРУПА "НЬЮЗ-ВАН". З тими ж аргументами. Правда, дізнавшись, що ми з “Наших грошей”, журналістка натягнула на лоба капюшон. Але кілька питань поставити намагалася”, - написав журналіст.

Коли з’явився юрист “Шторму”, то заявив журналістам, що він їх затримав та викликав слідчо-оперативну групу. Поліція, у свою чергу, відпустила журналістів.

“В результаті на нас з'їхалося чотири екіпажі копів. Взяли пояснення. Взагалі не віддуплили, як троє журів могли загрожувати безпеці 15 озброєних "штормистів". І відпустили нас з миром. Ще півтори години після цього “непаливні” "штормисти" ходили за нами”, - розповів він.

У коментарі ІМІ Максим Опанасенко повідомив, що вони знімали сюжет, що стосується держдач у Пущі-Водиці.

“Тілесних немає, дяді були ніжні. Ми знімали сюжет, що стосується держдач у Пущі-Водиці. Зовсім не про Медведчука”, - зазначив журналіст.

Також Максим Опанасенко додав, що вони не писали до поліції заяву про затримання охоронцями, оскільки “поліція постійно морозилася і радилася з охоронцями Медведчука”.

Опанасенко повідомив, що їхній юрист підготує постфактум заяву за фактами відео інциденту, яке у журналістів є.

Liked the article?
Help us be even more cool!