ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено про підозру ще одному колаборанту, який наказав викрасти Олега Батуріна

06.07.2022, 12:20
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Слідчий Херсонського обласного управління Національної поліції повідомив про підозру колаборанту, так званому “голові Новокаховської ВЦА” Володимиру Лєонтьєву в причетності до викрадення журналіста Олега Батуріна.

Про це йдеться в тексті підозри, опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

Лєонтьєв підозрюється в жорстокому поводженні з цивільним населенням на окупованій території, інших порушеннях законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, Володимир Лєонтьєв та Валентин Мотузенко, який отримав підозру раніше, надали вказівку підконтрольним військовослужбовцям російської федерації та іншим невстановленим досудовим розслідуванням особам викрасти за проукраїнську позицію журналіста Херсонської обласної газети “Новий день” Олега Батуріна.

12 березня російські військові із застосуванням фізичної сили викрали журналіста, застосовуючи кайданки. 

“Після цього Батуріна відвезли до міста Нова Каховка, де в приміщенні раніше захопленого Каховського районного відділу поліції провели обшук потерпілого, при цьому погрожуючи вбивством журналісту, нанесли йому численні удари по ногах та в район боків прикладом зброї. В подальшому в одному з холодних кабінетів приміщення Каховського райвідділку поліції прикували Батуріна кайданиками до батареї, та утримували у виснажливих для людського організму умовах до 20 березня, змушуючи останнього діяти проти своєї волі, з метою перешкоджання його законній професійній діяльності журналіста”, – йдеться в документі.

Під час незаконного утримання Батуріна росіяни та місцеві колаборанти, яких поки не встановили, спричинили тілесні ушкодження останньому у вигляді закритої тупої травми грудної клітини з переломами чотирьох ребер.

Слідство вважає, що це були тортури.

Уродженцю російської федерації Володимиру Лєонтьєву у квітні 2022 року вже повідомляли про підозру в колабораційний діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!