ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено переможців Радіодиктанту національної єдності

16.12.2020, 15:33
Фото – fgorenie.org
Фото – fgorenie.org

Переможців Радіодиктанту національної єдності оголосили 16 грудня в прямому ефірі "UA: Українське радіо", повідомляє Укрінформ.

Як зазначив член правління НСТУ, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін, після проведення 9 листопада радіодиктанту перший канал Українського радіо отримав близько 16 тисяч листів: майже 13,8 тис. електронних та 2 тис. паперових.

"Ми готові оголосити переможців – їх 17. Без жодної помилки в нас є один лист – від нашої радіослухачки Воянюк", – сказав Хоркін.

За його словами, у довідці слухачка повідомила, що писала радіодиктант удвадцяте. За освітою жінка лікар-бактеріолог, їй 74 роки, мешкає у Львові.

“З однією помилкою написала радіослухачка Анна. З двома помилками – 15 листів. Це теж переможці”, – сказав Хоркін і назвав їхні імена.

Він нагадав, що текст радіодиктанту написав відомий поет і видавець Іван Малкович, а консультувала і редагувала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Зачитала радіодиктант відома акторка Римма Зюбіна.

Зі свого боку ведучий Роман Коляда розповів, що переможці отримають книжки “Антологія української поезії” та збірки поезій Ліни Костенко, які надав Іван Малкович. Ще будуть призи від Спільноти відповідального вчительства – це книжка Світлани Тараторіної "Оця Марія звірів малювала" про видатну українську художницю Марію Примаченко та зручна фетрова кишенька для навушників, грамоти тощо.

Окрему нагороду отримають учасники, які писали диктант шрифтом Брайля. Їхні роботи на волонтерських засадах перевірила Марина Потеляхіна, яка працює в київській Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих ім. М. Островського. Подарунком для учасників з порушеннями зору стануть аудіокнижки, які записало "UA: Радіо Культура".

Усі переможці також отримають сертифікати на відвідання головного офісного студійного комплексу Українського радіо на Хрещатику, 26.

Гість програми уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зазначив, що саме такими заходами, як радіодиктант, зміцнюється рівень володіння державною мовою. Він зауважив, що з наступного року треба змінювати формат заходу.

"Хотілося б зробити більш масовим цей диктант. Я точно знаю, що в багатьох школах України вчителі, директори організовували таку роботу, до якої були долучені педагогічні працівники, старшокласники, і вони на своєму рівні перевіряли ці тексти. І очевидно, у зв’язку з тим, що Центр оцінювання якості освіти дійсно співпрацює з обласними інститутами післядипломної педосвіти, університетами менеджменту освіти, вони могли б стати опорними пунктами для написання подальших текстів і мати мандат для здійснення перевірок", – зазначив Кремінь.

Крім того, на його думку, мають бути й заохочувальні призи для тих, хто долучився до радіодиктанту. "Я кажу про номінацію наймолодших учасників", – уточнив Кремінь.

Як повідомляв ІМІ, переможцями цьогорічного радіодиктанту визнано 17 учасників

11 листопада Українське радіо опублікувало текст XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності – 2020 під назвою “Виклики книжкової ери”.

Відбувся радіодиктант 9 листопада, у прямому ефірі Суспільного його читала акторка Римма Зюбіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!