ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Переможцями цьогорічного радіодиктанту визнано 17 учасників

16.12.2020, 10:01
Фото – nrcu.gov.ua
Фото – nrcu.gov.ua

Переможцями цьогорічного Радіодиктанту визнано 17 учасників. Про це повідомляється на корпоративному сайті Суспільного.

Серед переможців одна людина не зробила жодної помилки, одна людина припустилася однієї помилки й 15 листів отримано з двома помилками.

Сьогодні, 16 грудня, у прямому ефірі “UA: Українське радіо” в програмі “Радіодень” відбудеться оголошення переможців радіодиктанту. Початок програми о 13:15.

Оголошуватиме результати диктанту член правління, відповідальний за платформу радіо Дмитро Хоркін, ведучий ефіру – Роман Коляда. Гостем програми стане уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Після проведення Радіодиктанту національної єдності 9 листопада 2020 року перший канал Українського радіо отримав на свою адресу 13 799 електронних листів та 2 тисячі паперових. 

Перевіряла диктант спеціально створена комісія на чолі з Оленою Масалітіною – віцеголовою Ради EdCamp, кандидаткою філологічних наук, доценткою. Вона долучиться до програми скайпом.

Переможців нагородять книжками “Антологія української поезії” та “Вибране” Ліни Костенко, їх надав автор тексту радіодиктанту письменник і видавець Іван Малкович.

Окрему нагороду отримають учасники, які писали диктант шрифтом Брайля. Їхні роботи на волонтерських засадах перевірила Марина Потеляхіна, яка працює в київській Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих ім. М. Островського. Подарунком для учасників з порушеннями зору стануть аудіокнижки, які записало “UA: Радіо Культура”. Громадська організація EdCamp Ukraine також докладає подарунки: усі 17 призерок і призерів отримають від спільноти відповідального вчительства книжку Світлани Тараторіної “Оця Марія звірів малювала” про видатну українську художницю Марію Примаченко та зручну фетрову кишеньку для навушників. Також подарунки переможцям надасть уповноважений із захисту державної мови.

Як повідомляв ІМІ, 11 листопада Українське радіо опублікувало текст XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності – 2020 під назвою “Виклики книжкової ери”.

Відбувся радіодиктант 9 листопада, у прямому ефірі Суспільного його читала акторка Римма Зюбіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!