ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс Президента засекретив журнал відвідувачів – "Схеми"

31.01.2020, 11:55
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Офіс Президента відмовив відмовив програмі “Схеми” в наданні інформації про відвідувачів і мету їхніх зустрічей, пояснивши тим, що це “конфіденційна інформація”. 

Про це йдеться в репортажі програми “Схеми: корупція в деталях”, повідомляє Радіо Свобода.

“Ведення робочих журналів (журналів відвідувачів)... є допоміжним документом для зручності роботи співробітників служби охорони під час допуску відвідувачів”, – йдеться у відповіді за підписом т.в.о керівника департаменту доступу до публічної інформації Офісу Президента України Тамари Козицької.

В ОП зазначили, що “інформація про відвідувачів є конфіденційною”, і також відмовилися надати на запит інструкцію, що визначає порядок допуску до Офісу Президента, зауваживши, що такий документ “містить інформацію з обмеженим доступом”.

“Таким чином, у Зеленського продовжили практику його попередників – Петра Порошенка та Віктора Януковича, коли імена гостей президентського офісу втаємничували, відмовляючи в інформації, що дає змогу першим особам держави проводити зустрічі з олігархами, особами із сумнівною репутацією, непомічено для громадськості”, – зазначають “Схеми”.

Протягом кількох місяців – у жовтні, листопаді та грудні 2019 року – знімальна група “Схем” зафіксувала серед візитерів ОП родичів президентських помічників, друзів Володимира Зеленського з “95 кварталу”, бізнесменів, антикорупціонерів, суддів і люстрованих посадовців часів Януковича та з уряду Азарова, колишнього голову Служби безпеки України й ексвіцепрем’єр-міністра Валерія Хорошковського, олігарха Віктора Пінчука.

Як нагадують “Схеми”, у перші місяці після своєї перемоги новообраний Президент писав у фейсбуці: “Більше жодних кулуарних переговорів, нічних візитів до АП і прихованих від суспільства домовленостей” – і обіцяв прозорість і відкритість у відносинах влади з великим бізнесом.

Liked the article?
Help us be even more cool!