ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс Президента відмовив в акредитації приблизно 50 журналістам

10.10.2019, 16:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Офіс Президента відмовив в акредитації на пресмарафон Володимира Зеленського близько 50 представникам ЗМІ. Про це повідомив заступник глави Офісу Президента України Кирило Тимошенко журналістам у кулуарах пресмарафону, повідомляє “Детектор медіа”.

За його словами, це були “незрозумілі ЗМІ” або видання, які хотіли акредитувати одразу п’ятьох осіб. 

“Ми не акредитувати лише якісь незрозумілі ЗМІ – близько 50 з 400 заявок”, – повідомив він. Акредитовано на пресмарафон понад 300 представників ЗМІ.

Кирило Тимошенко повідомив, що було всього три випадки, коли журналістам спочатку підтвердили, а потім відмовили в акредитації, але всі вони врешті-решт потрапили на захід.

За його словами, єдиною метою організації цієї зустрічі було, щоб усі журналісти змогли поставити запитання. Формат придумав сам Володимир Зеленський. Місце знайшли буквально вчора, воно виявилося єдиним, яке пасувало до такого формату. “Щодо приміщення – інших претендентів у нас просто не було”, – сказав Тимошенко.

Щодо інших зустрічей із журналістами – Кирило Тимошенко запевнив, що вони будуть регулярно відбуватися, але періодичність він не зміг уточнити. Формат зустрічей може бути змінено.

На запитання, чи підтримує він відсутність акредитації російських ЗМІ, зокрема державних, у Верховній Раді, Тимошенко відповів: “Я підтримую неакредитацію пропагандистських ЗМІ”. На додаткове запитання про те, за якими критеріями він визначає пропагандистів, він відповів, що це питання до Верховної Ради та керівника пресслужби Президента та Ради, які визначають це.

Як повідомляв ІМІ, в Офісі Президента України спочатку акредитували головного редактора миколаївського видання “НикВести” Олега Деренюгу на сьогоднішній пресмарафон, а потім помилково відмовили йому.

Liked the article?
Help us be even more cool!