ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс Президента подає до суду на "Схеми"

14.02.2020, 12:23
Фото – facebook.com / victoria.strakhova / LB.ua
Фото – facebook.com / victoria.strakhova / LB.ua

Офіс Президента України подав до суду позов проти програми “Схеми” з вимогою спростування інформації, викладеної в сюжеті про зустріч Президента Володимира Зеленського із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим в Омані.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Офіс Президента заявляє, що інформація, викладена в сюжеті програми “Схеми”, “цілком і повністю не відповідає дійсності”.

“Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим. Оприлюднення висновків, які ґрунтуються не на фактах чи свідченнях, а на домислах і відомостях з якихось таємних “джерел”, яке має місце у випуску програми “Схеми”, Офіс Президента України розцінює як відверту маніпуляцію громадською думкою”, – йдеться в заяві. 

Офіс Президента України чекає від програми “Схеми” спростування відомостей, що “не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі”. 

“Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень. Також вважаємо своїм обов’язком звернути увагу суспільного мовника, телеканалу “UA:Перший”, на розповсюдження в його ефірі інформації, що не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 13 лютого програма “Схеми: корупція в деталях” (спільний проєкт Радіо Свобода і телеканалу “UA:Перший”) випустила сюжет журналіста Михайла Ткача “Оманлива відпустка”.

У сюжеті йдеться про те, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев приїжджав до міста Маскат (Оман), коли там перебував Президент України Володимир Зеленський. Російський силовик-високопосадовець прилетів у ніч із 7 на 8 січня тим самим чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 із бортовим номером 9H-VJN, який через добу доправив Президента України з Маската до Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!