ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс омбудсмена судиться з директоркою лікарні, яка відмовила йому, як і журналістам, у доступі

15.09.2021, 10:18
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини подав позовну заяву до суду щодо директорки комунального неприбуткового підприємства “Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб” Світлани Федорової через відмову в наданні відповіді на інформаційний запит.

Про це повідомляє “Преступности.НЕТ” з посиланням на інформацію, опубліковану на сайті Ленінського районного суду Миколаєва.

У липні регіональний координатор взаємодії з громадськістю уповноваженого з прав людини в Миколаївській області Вадим Жепало в межах моніторингу виконання розпорядниками державних коштів вимог щодо оприлюднення ними інформації на окремому порталі надіслав інформаційний запит до кількох миколаївських лікарень, про що розповів у своєму фейсбуці

Однак замість відповіді на запит, за його словами, керівниця одного з медзакладів зателефонувала йому та “крила матом”.

“Ми всі робимо свою роботу, і до сьогодні я не здогадувався, що тут можуть бути питання одне до одного. За дорученням уповноваженого зранку відправив другий запит на шість установ, і тут така халепа… Прямо на вказаний мною телефон дзвонить один з керівників медичного закладу і матом криє мене за те, що я насмілився направити їй такий запит. […] Я завжди готовий до конструктивної критики, не раз у мене виникали конфліктні ситуації, але такого хамства я не бачив навіть у найгірших закритих закладах. […] Я чекаю вибачень від цієї людини”, – написав тоді Вадим Жепало.

За даними видання, регіональний координатор Офісу омбудсмена зареєстрував позов щодо порушення права на доступ до інформації 31 серпня. На сайті Ленінського районного суду вказується, що розгляд справи щодо можливого адміністративного правопорушення з боку Світлани Федорової призначено на 22 вересня.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2020 року директорка комунального некомерційного підприємства “Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб” Світлана Федорова не надала журналістці видання “Преступности.НЕТ” Юлії Акимовій запитуваної інформації. 

У листопаді 2020 року Світлана Федорова звернулася до ТОВ “ІА “Українська Медіа Група” (видання “Преступности.НЕТ”) з інформаційним запитом, у якому просила надати штатний розпис, фінансові звіти, перелік майна та біографію керівника видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!