ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Від редакції "Преступности.Нет" вимагають надати штатний розпис та фінансові звіти

03.11.2020, 14:00
Фото – Преступности.Нет
Фото – Преступности.Нет

Директорка комунального некомерційного підприємства “Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб” Миколаївської обласної ради Світлана Федорова звернулася до ТОВ “ІА “Українська Медіа Група” (видання “Преступности.НЕТ”) з інформаційним запитом, у якому просить надати штатний розпис, фінансові звіти, перелік майна та біографію керівника видання.

Копію інформаційного запиту опублікував головний редактор “Преступности.НЕТ” Анатолій Чубаченко на своїй сторінці у фейсбуці.

Він зазначив, що інформація, яку запитує директорка лікарні, є комерційною таємницею.

“Не треба бути  аналітиком, щоб зрозуміти, що цей запит – реакція на наші публікації та наш інтерес до контракту, який було підписано головою Миколаївської облради Вікторією Москаленко зі Світланою Федоровою”, – вважає Анатолій Чубаченко.

Раніше ІМІ повідомляв про те, що директорка комунального некомерційного підприємства “Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб” Світлана Федорова не надала журналістці видання “Преступности.НЕТ” Юлії Акимовій запитуваної інформації. У зв’язку з цим кореспондентка звернулася з повторним запитом – уже до Миколаївської обласної ради, голова якої укладала запитуваний контракт. Голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко також відмовилася надавати копію контракту, заявивши про його конфіденційність.

У своєму запиті, який виданню “Преступности.НЕТ” директорка лікарні надіслала 3 листопада, Світлана Федорова посилається, зокрема, на норми Закону “Про доступ до публічної інформації”. 

Посадовиця просить надати їй копію статуту, колективний договір та штатний розпис ТОВ “ІА “Українська Медіа Група” (видання “Преступности.НЕТ”). 

Також вона просить надати перелік працівників, квартальну та річну фінансову звітність підприємства за останні три роки, аудиторські висновки, перелік майна, що належить ЗМІ, біографічну довідку керівника підприємства, інформацію про заробітну плату керівництва, відомості про договори, учасником яких є ЗМІ.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що в частинах першій та другій статті 13 Закону України “Про доступ до публічної інформації” визначено, хто є розпорядником публічної інформації. ТОВ “ІА “Українська Медіа Група” не підходить під ознаки, визначені цією статтею. Отже, підприємство не зобов'язане надавати відповіді на запит про доступ до публічної інформації. 

“Також інформація, яка запитується, окрім статуту та іншої відкритої, відповідно до законодавства, інформації, є інформацією з обмеженим доступом, відповідно до статті 21 Закону України “Про інформацію”, а саме конфіденційною інформацією юридичної особи приватного права. Таким чином, вимога надати таку інформацію не ґрунтується на положеннях законодавства України”, – сказав юрист. 

Liked the article?
Help us be even more cool!