ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеський канал "Здоров’я" оштрафували через висловлювання нардепів Киви та Волошина

13.01.2022, 17:00
Фото – liveam.tv
Фото – liveam.tv

Національна рада  з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала на понад 100 тис. грн одеський телеканал “Здоров’я” (ТОВ “ТРК “Здоров’я”) через поширення в ефірі мови ворожнечі й ненависті в передачі “Український формат”, де гостями були народні депутати Ілля Кива й Олег Волошин.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 13 січня за результатами позапланової безвиїзної перевірки телеканалу.

Нацрада визнала, що в ефірі телеканалу 1 та 9 вересня 2021 року поширювалася мова національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті. Штраф для мовника становитиме 100 480,56 грн.

Як зазначає регулятор, Ілля Кива у своїх висловлюваннях не лише поширював пропагандистські меседжі Росії та зневажливі міркування про окремих політиків і людей, які підтримують їхні переконання, а й прямо висловлював радикальні заклики. 

Олег Волошин заявив, що ставлення українців до росіян залежить від території проживання громадян України та неодноразово підтверджував тези російської пропаганди. “Його висловлювання об’єктивно збігаються з пропагандистською концепцією існування в Україні “громадянської війни”, спричиненої нібито спротивом російськомовного населення Автономної Республіки Крим та східних регіонів проти “тотальної українізації”, “державного перевороту” тощо”, – зазначає Нацрада.

Водночас ведучі каналу Діана Панченко і Ростислав Сухачов не відреагували на твердження депутатів.

Під час розгляду цього питання на засіданні представник мовника заявив, що телеканал проводив із цього питання збори редакційної ради, на яких детально обговорювалися результати перевірки, і не погодився з висновками регуляторного органу та не визнав порушення.

Штраф мовник має сплатити впродовж місяця.

Як повідомляв ІМІ, Як повідомляв ІМІ, 12 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження одеському телеканалу “Здоров’я” (ТОВ “Телерадіокомпанія “Здоров’я”) через порушення рекламного законодавства, недотримання програмної концепції мовлення і неналежного подання даних про програми й передачі.

13 жовтня Національна рада призначила позапланову перевірку одеському телеканалу “Здоровье” (ТОВ “ТРК “Здоров’я”) через поширення мови ворожнечі й ненависті, а також необ’єктивної інформації в передачі “Український формат”, де гостями були Ілля Кива та Олег Волошин.

Liked the article?
Help us be even more cool!