ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження одеському телеканалу "Здоров'я"

12.08.2021, 14:02
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила 12 серпня попередження одеському телеканалу “Здоров’я” (ТОВ “Телерадіокомпанія “Здоров’я”) через порушення рекламного законодавства, недотримання програмної концепції мовлення і неналежного поданням даних про програми і передачі.

Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Так, в ефірі каналу при трансляції передач “Акрида”, “Секрети сімейного щастя” і “Неординарні українці” не було інформації про ім’я автора чи авторів, назву і адресу виробника програми. 

Крім того, канал розмістив взаємовиключну інформацію про передачу “Український формат” (яку транслює на Youtube канал “Перший незалежний”) і розміщення двох екранних заставок з логотипами виробників.

Також канал порушив умови ліцензії в частині програмної концепції мовлення - зменшив обсяг фільмопоказу (за ліцензією – не менше ніж 4 год./добу, фактично – 2 год. 24 хв./добу) і не транслював розважальні передачі (за ліцензією їх має бути не менше як 1 год./добу).

Крім того, у передачах “Акрида” і “Здорова розмова” було зафіксовано приховану рекламу, яка стосувалася послуг “психолога, парапсихолога”, “експерта в області езотеричних знань”, а також інформацію “на правах реклами” про “майстра, яка з народження наділена унікальним даром ясновидіння”. Водночас компанія не надала Нацраді копію угод на розміщення рекламної інформації і завірену копію дозвільних документів на право здійснення лікарської діяльності.

Як зазначає Нацрада, в Україні заборонено рекламувати без відповідного сертифіката, дозволу чи ліцензії товари, які підлягають обов’язковій сертифікації або виробництво чи реалізація яких вимагає наявності спеціального дозволу, ліцензії; поширювати рекламу видів діяльності чи товарів, якщо для їх виробництва чи реалізації необхідні дозвіл або ліцензія. 

Представники телеканалу пояснили недоліки у своїй роботі тим, що на телеканалі не було юриста. Вони запевнили, що вже зробили висновки, виправили недоліки і провели роз’яснювальну роботу із творчим персоналом.

Нацрада визнала порушення каналом низки статей законів України “Про телебачення і радіомовлення” та “Про рекламу” і оголосила попередження. Канал зобов’язано привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства. 

Національна рада також звернеться до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із проханням вжити відповідних заходів реагування щодо порушення рекламного законодавства.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!