ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеський депутат від ОПЗЖ отримав посвідчення Національної спілки журналістів України

05.07.2021, 10:22
Фото: Facebook Володимира Корнієнка
Фото: Facebook Володимира Корнієнка

Депутат Одеської міськради восьмого скликання від партії "Опозиційна платформа – За життя" (ОПЗЖ) Володимир Корнієнко отримав посвідчення журналіста від Національної спілки журналістів України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

"Журналіст – це стан душі!!! Вдячний друзям і однодумцям, які запросили стати членом великої родини журналістської спільноти! Вступаючи в СОЮЗ ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНИ, буду і надалі боротися за правду, за свободу слова, за права наших громадян!!!" – написав він, прикріпивши фотографії з документом.

Дата підписання посвідчення – 4 червня 2021 року.

Як пише "Детектор медіа", кореспондент Прямого каналу Богдан Максимець запитав у коментарях, навіщо депутатові журналістське посвідчення та де можна почитати його тексти, на що не отримав чіткої відповіді й жодного посилання на тексти.

На прохання іншого дописувача "дати почитати статті" Корнієнко відповів: "Пошукайте, їх досить! А також скоро побачите мою авторську телепрограму на одному регіональному телевізійному каналі!"

Редакції "Детектора медіа" не вдалося знайти жодної публікації Корнієнка. Сам він також жодного тексту не надав. 

Також ще один коментатор, вірекомендувавшись як видавець журналу "Судоходство", написав, що тексти Корнієнка публікуються в цьому виданні. Їх можна знайти, "піднявши архіви". Але на сайті видання не вдалося знайти тексти, опубліковані під іменем депутата.

Як повідомляв ІМІ, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вручила Митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу посвідчення журналіста. 

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вважає, що з проблемою торгівлі фейковими посвідченнями журналіста можна боротися за допомогою статті 366 Кримінального кодексу України "Службове підроблення". 

Liked the article?
Help us be even more cool!