ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеські фактчекери оновили проєкт у телеграмі "ФейкБум бот"

Одеські фактчекери оновили проєкт у телеграмі "ФейкБум бот". 

Про це повідомив керівник проєкту та представник ІМІ в Одеській області Павло Колотвін.

Він пояснив, що оновлення освітнього сервісу "ФейкБум бот", головна мета якого залучити користувачів телеграму до медіаграмотності, пов'язаний з початком нового навчального року.

"В рамках оновлення ми додали значну кількість нових спростувань та сьогоденних прикладів діпфейків за участю світових політиків. Також оновлено систему видавання питань. На цей час кожен користувач отримує свій окремий тестовий набір, і вони не повторюються. Бот додано до переліку рекомендованих сервісів для освіти в Національному проєкті з медіаграмотності "Фільтр", тому запрошуємо освітян ним користуватися", – повідомив ІМІ Павло Колотвін.

У межах проєкту через невеликий квіз, який можна проходити кілька разів, є можливість отримати власну оцінку знань про дезінформацію та порівняти свої показники з тими, хто вже користувався ботом.

"Наш ворог постійно ускладнює інформаційні операції проти України й українців. Не має жодного інноваційної або емоційної технології, яка б не була застосована проти нас у цій війні. Тому українському суспільству вкрай важливо мати імунітет до ворожого впливу і фейків і розширювати знання про можливі шляхи ворожого впливу", – розповів ІМІ співзасновник проєкту Євген Попов.

"ФейкБум бот" (@FakeBoomBot) поєднує читача з іншими відомими фактчекінговими ініціативами та надає персональні рекомендації. У боті також присутні посилання на матеріали, які були написані аналітиками Інституту масової інформації.

Наприклад, як рекомендації надається стаття "Як визначити та зловити фейк".

Liked the article?
Help us be even more cool!