ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинуваченого в нападі на співробітника АП Бухтатого засудили до восьми років

21.01.2021, 17:25
Фото – Київська місцева прокуратура
Фото – Київська місцева прокуратура

Шевченківський районний суд міста Києва засудив до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна обвинуваченого в розбійному нападі на співробітника Адміністрації президента. 

Таке рішення суд ухвалив 21 січня, повідомляється на сайті Київської міської прокуратури. 

Суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу). Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою суд залишив без змін.

Свою провину обвинувачений визнав частково.

Як нагадала прокуратура, злочин стався в березні 2019 року на вул. Багговутівській у Києві. Обвинувачений разом зі спільником зустріли потерпілого на вулиці та вчинили розбійний напад, завдавши чоловіку не менш ніж чотири удари в ділянку голови. Наступного дня тіло чоловіка знайшли місцеві мешканці. 

Під час слідства правоохоронцям вдалося встановити та затримати одного з нападників. 

Матеріали щодо співучасника злочину виділено в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування в якому триває.

Як повідомляв ІМІ, 3 грудня 2020 року прокурор Київської місцевої прокуратури №10 попросив дев'ять років позбавлення волі для обвинуваченого в нападі на співробітника Адміністрації президента. 

14 березня 2019 року в Києві було знайдено мертвим чоловіка, згодом з’ясувалося, що загиблий – головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександр Бухтатий.

Слідчі Шевченківського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (“Умисне вбивство”) та за ч. 2 ст. 187 (“Розбій”) Кримінального кодексу України за фактом смерті чоловіка, тіло якого було виявлено в Києві на вулиці Багговутівській біля церкви.

Поліція оголосила підозру громадянину Вірменії у вчиненні розбійного нападу на співробітника Адміністрації президента Олександра Бухтатого.

Liked the article?
Help us be even more cool!