ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСТУ скасовує премії, надбавки та відтерміновує підвищення зарплати (оновлено)

02.04.2020, 10:32
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Суспільний мовник запроваджує антикризові заходи у зв’язку з переглядом Державного бюджету України та заявленими урядом планами зменшити фінансування. Про це повідомляється на корпоративному сайті Суспільного.

Так, 2 квітня правління Суспільного мовника звернулося до Наглядової ради з проханням позбавити всіх членів правління будь-яких премій та додаткових виплат. Правління також скасувало премії і надбавки керівного складу телерадіокомпанії (менеджменту найвищої та середньої ланки), щоб акумулювати кошти для виплат некерівному складу.

Крім того, відтерміновується заплановане цьогоріч збільшення заробітної плати некерівного складу працівників на 15%, що мало відбутися з квітня для всіх регіональних філій Суспільного.

"Зменшення запланованого на рік фінансування для Суспільного мовника, а також подальша сплата телерадіокомпанією боргу держави перед компанією "Євроньюз" означатиме перехід у режим жорсткої економії ресурсів, мінімізацію видатків за всіма напрямами. Зокрема, й відмову від закупівлі нової техніки та оснащення, неспромогу сплатити членські внески до міжнародних організацій, як-от Європейської мовної спілки, а також відмову від придбання прав на трансляцію різноманітного контенту, зокрема міжнародних подій та спортивних змагань", – йдеться в повідомленні.

Наразі правління разом із директором з фінансів та директором з управління персоналом прораховують усі можливі варіанти зменшення фінансування телерадіокомпанії та розробляють план мінімізації видатків, щоб уникнути зазначених загроз. До роботи долучаться й керівники всіх самостійних структурних підрозділів Суспільного мовника з пропозиціями щодо економії за своїми напрямами.

"Ми поки ще не маємо остаточної цифри й, як і вся країна, чекаємо ухвалення змін до держбюджету, проте вже сьогодні розуміємо, що коштів буде менше. Так само розуміємо, що борг держави доведеться платити Суспільному, а це мільйони євро за курсу, який лише зростає. Тому правління має негайно вживати заходів для економії", – зазначив голова правління "UA: Суспільне мовлення" Зураб Аласанія.

Згодом на сайті Суспільного ця новина зникла. 

Фото - скриншот з сайту Суспільного

Як повідомляв ІМІ, 30 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні не підтримала в першому читанні проєкт урядових змін до Закону "Про Державний бюджет на 2020 рік", який передбачав, зокрема, фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України в розмірі 1,5 млрд грн (скорочено на 178 млн грн).

30 березня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що НСТУ додатково виділено 300 млн грн, тобто бюджет Національної суспільної телерадіокомпанії України становитиме у 2020 році 1,5 млрд грн.

На фінансування НСТУ у 2020 році в держбюджеті України було закладено 1 млрд 711 млн 516 тис. грн, що на 300 млн грн менше, ніж передбачено Законом "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

25 березня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики заявив, що Міністерство фінансів готує зміни до держбюджету, зокрема урізає фінансування всіх напрямів діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. Залишаються лише видатки на утримання, тобто зарплатню.

27 березня Національна суспільна телерадіокомпанія України звернулася до уряду з листом, у якому заявила, що зменшення фінансування може призвести до повного зупинення роботи мовника. 

28 лютого НСТУ повідомила, що 18 лютого Міністерство юстиції України порушило виконавче провадження щодо стягнення із Суспільного боргу в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору (разом це 308 млн грн) на користь акціонерного товариства "Євроньюз".

Liked the article?
Help us be even more cool!