ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільний мовник повністю сплатив борг "Євроньюз"

13.07.2020, 11:07
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Національна суспільна телерадіокомпанія України повністю сплатила заборгованість держави в розмірі 10,5 млн євро перед акціонерним товариством "Євроньюз".
Відповідний акт про звірку взаємних розрахунків і відсутність заборгованості НСТУ перед "Євроньюз" підписано сторонами 10 липня. Цю інформацію сайту "Детектор медіа" повідомила пресслужба Суспільного та підтвердив голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

Акт звірки з твердженням про сплату боргу та відсутність будь-яких претензій "Євроньюзу" до НСТУ підписали президент "Євроньюз" Майкл Пітерс та голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

НСТУ виплачувала борг кількома траншами.

"Нам прикро, що ситуація з боргом держави перед АТ "Євроньюз" тривала 10 років і що Суспільному мовнику довелося погашати заборгованість зі свого власного бюджету, який так нещадно цього року скорочено секвестром. Сподіваємося, що, коли в Україну повернуться заморожені у Швейцарії з 2017 року 15 млн євро, то сплачену суму боргу в розмірі 360 мільйонів уряд поверне Суспільному мовнику і ми зможемо до кінця року втілити хоч малу частину з наших амбітних планів на 2020 рік", – зазначив Зураб Аласанія.

Відповідно до гарантії, яку АТ "Євроньюз" надіслало НСТУ та Міністерству юстиції України, компанія зобов’язується подати всі необхідні заяви для закриття виконавчого провадження і всіх судових справ у Швейцарії протягом трьох робочих днів з моменту отримання останнього платежу. Такі дії АТ "Євроньюз" дозволять повернути державі 15 млн євро фінансової гарантії, яка виділялася для проведення Євробачення-2017.

За інформацією "Євроньюз", перші заяви вже подано, і НСТУ стежить за виконанням зазначених зобов’язань для якнайшвидшого повернення державі заарештованих 15 млн євро.

Liked the article?
Help us be even more cool!