ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Новели Азовського узбережжя": онука загиблої в Маріуполі журналістки публікує книгу її спогадів

23.11.2022, 10:33
Фото – фейсбук Анни Котихової
Фото – фейсбук Анни Котихової

Журналістка з Маріуполя Анна Прокопенко публікує книгу спогадів своєї бабусі, журналістки Наталі Харакоз, яка загинула у Маріуполі.

"Книга називається "Новели Азовського узбережжя". Це книга рукописів бабусі. Ця книга про море, про Маріуполь – це те, що зараз болить, це те, що вона дуже любила, тому що вона все життя прожила в Маріуполі. Ці рукописи мені передали родичі, яким вона встигла віддати свої флешки, де вона складала всі свої матеріали, всі фото і записи. Всі ці історії, які зібрано в книжці,  – про все, що відбувалося на Азовському узбережжі, про те, що вона бачила, що відчувала. Я написала в анотації, що книга – зізнання морю в коханні. Ця книга наразі важлива тим, хто хоче згадати Маріуполь таким, яким він був – квітучий, туристичний, сповнений життям", – розповіла Анна Прокопенко представниці ІМІ.

Книга вже готова, готується до друку, Анна Прокопенко відкрила передзамовлення.

"Я збираю список передзамовлень. На Facebook і в Instagram можна мені написати. У мене є відкритий рахунок, де можна зробити внески. Я не ставила якусь конкретну суму, від будь-якої суми я ставлю людину в передзамовлення і замовляю для неї примірник", – додала журналістка.

Як повідомляв ІМІ, Наталя Харакоз загинула в заблокованому росіянами Маріуполі. Вона була журналісткою, письменницею, членкинею Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, керівницею літературного клубу "Азов'є". Наталя Харакоз померла 29 березня 2022 року в підвалі, рідні тривалий час шукали тіло журналістки. Наприкінці червня її родичка Анна Котихова повідомила, що вдалося встановити місце перепоховання Наталі Харакоз. 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!