ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рідні загиблої маріупольської журналістки Наталі Харакоз знайшли її місце перепоховання

29.06.2022, 13:15
Фото - фейсбук Анни Котихової
Фото - фейсбук Анни Котихової

У Маріуполі рідні загиблої журналістки Наталі Харакоз знайшли місце її перепоховання. Про це повідомила її родичка, маріупольська журналістка Анна Котихова та розповіла ІМІ.

Наталя Харакоз померла 29 березня у підвалі, рідні тривалий час шукали тіло журналістки.

“Її будинок та той момент вже понад тиждень був зруйнований. Його фото, до речі, широко розійшлись у медіа, як ілюстрація матеріалів про війну. На момент її смерті місто було під цілодобовим бомбардуванням, і можливості адекватного поховання вже давно не було. Разом з іншими загиблими сусідами її поховали на подвір'ї. Коли з'явилась можливість поїхати до міста, ми дізнались, що цю братську могилу розкопали. І потім тривала довга епопея з пошуком. Пощастило, що сусідка лишила  їй у кишені записку з іменем”, - розповіла представниці ІМІ Анна Котихова.

Рідні з’ясували, що жінку перепоховали на Старокримському цвинтарі. Не біля рідних, та серед жертв війни.

“Ми вирішили не перепоховувати до родичів, бо по-перше, скільки можна перекладать, по-друге, символічно, що серед жертв війни. Може колись передумаємо. Але поки так”, - додала Анна Котихова.

Вона опублікувала фото могили та зазначила, де саме на Старокримському кладовищі похована пані Харакоз.

Як повідомляв ІМІ, Наталя Харакоз загинула у заблокованому росіянами Маріуполі. Вона була журналісткою, письменницею, членкинею Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, керівницею літературного клубу “Азов'є”.

Liked the article?
Help us be even more cool!