ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НМР закликала відмовитися від співпраці з Пальчевським на каналі "Дом"

16.12.2021, 12:05
Фото – сайт політичної партії "Перемога Пальчевського"
Фото – сайт політичної партії "Перемога Пальчевського"

Незалежна медіа рада (НМР) вважає, що токшоу з Андрієм Пальчевським дискредитує державний телеканал “Дом” та може становити загрозу для реінтеграції окупованих територій. НМР вимагає від державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” (до якого належить “Дом”) відмовитися від співпраці з Пальчевським, який “має сумнівну репутацію та яскраво виражені проросійські погляди”. 

Про це йдеться в заяві НМР.

Незалежна медійна рада нагадала, що Андрій Пальчевський закінчив Військовий інститут іноземних мов у Москві; балотувався до Державної думи Росії від Партії любителів пива; є співвласником компанії Eurolab разом із громадянином Росії. У 2020 році українські медіа знайшли в самого Андрія Пальчевського дійсний російський паспорт.

Із кінця 2018 року Андрій Пальчевський активно фігурує на проросійських каналах в Україні. НМР наводить моніторинг "Детектора медіа", згідно з яким під час президентських виборів 2019 року Пальчевський був другим найпопулярнішим гостем каналів NewsOne та 112: з’явився на 51% ефірів. А наразі веде іменну програму на іншому проросійському каналі – “Наш”.

"Незалежна медійна рада вважає, що з таким проросійським бекграундом наступним проєктом Андрія Пальчевського не може бути шоу на каналі "Дом". За останні три роки він працював лише на маніпулятивних та низькоякісних медіа, а отже заплямує своєю професійною репутацією державний мовник. Минуле пана Пальчевського яскраво контрастує з місією каналу "Дом" – спротивом російській пропаганді. Адже Андрій Пальчевський сам просував проросійські наративи”, – зазначає Незалежна медійна рада. 

НМР наводить публічні заяви Пальчевського, серед яких були висловлювання про те, що 80% українців спілкуються російською мовою; що це Петро Порошенко, тобто українська сторона, розв’язав війну та віддав Крим*; що українці готові обміняти Крим на Донбас*; що українці та росіяни – один народ. Крім того, у березні 2019 року Андрій Пальчевський особисто відвідав російське токшоу "60 минут", на якому розповів про "возз’єднання" України з Росією.  

"Запрошення людини, яка маніпулює і публічно повідомляє неправдиві факти щодо російсько-української війни, на канал "Дом" може становити загрозу для реінтеграції окупованих територій. Адже наративи про "близькість" із Росією та покладення провини за розв’язання збройного конфлікту на Київ – це фундаментальні наративи російської пропаганди. І замість того, щоб протидіяти їм, канал "Дом" планує зробити ведучим людину, яка потенційно їх поширюватиме", – йдеться в заяві. 

Крім того, Пальчевський в ефірі своїх попередніх програм неодноразово поширював сексистські та расистські погляди. 

Незалежна медійна рада вимагає від ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" відмовитися від співпраці з Андрієм Пальчевським, яка може зруйнувати репутацію каналу "Дом".

Нагадаємо, ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" (до якого належить телеканал "Дом") провело мистецький конкурс та обрало для закупівлі соціальне шоу "Про життя з Андрієм Пальчевським".

Liked the article?
Help us be even more cool!