ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецькі спецслужби вважають, що за кібератакою на урядові мережі стояла Росія

11.04.2018, 15:47

Експерти Федерального відомства з охорони конституції вважають, що за скоєнням кібернападів на комп'ютерні мережі німецького уряду стояла саме Росія. Про це 11 квітня заявив у Берліні керівник відомства Ганс-Ґеорґ Маассен, повідомляє DW з посиланням на Reuters.

“Ми оцінюємо це як кібератаку російського походження”, - заявив Маасен.

Водночас керівник німецької спецслужби, що займається переважно контррозвідувальною діяльністю, наголосив, що в таких випадках не може бути 100% точності під час встановлення справжнього винуватця кіберзлочину.

Тож не можна виключати й того, що хакери мали намір створити враження, що справжній організатор кібератак походить з Росії.

Попри це Маасен говорить про “високу ймовірність”  російського сліду в цьому кібернападі.

Так само голова спецслужби ще раз нагадав, що сама кібератака не завдала практично жодної шкоди. Факт скоєння цього кібернападу виявили в лютому поточного року.

Як нагадує “Європейська правда”, у кінці лютого хакерська група APT28, яку пов’язують з Росією, атакувала сервери МЗС і Міноборони Німеччини.

Хакерська група APT28, також відома як Fancy Bears, здійснює кібератаки на державні, інформаційні, військові та інші структури країн. Групу підозрюють, зокрема, у здійсненні масштабної атаки на внутрішню мережу Бундестагу в травні 2015 року.

1 березня голова комісії Бундестагу з контролю за діяльністю спецслужб Армін Шустер заявив, що хакерська атака, вочевидь, досі триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!