ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецька газета Bild замінить редакторів штучним інтелектом, очікується звільнення 200 людей

21.06.2023, 10:18

Німецький таблоїд Bild збирається замінити низку редакційних посад штучним інтелектом – у межах програми скорочення витрат на €100 мільйонів, що призведе до звільнення 200 людей.

Про це йдеться в листі видавця Bild – компанії Axel Springer Verlag – до своїх працівників, повідомляє Бабель з посиланням на газету Frankfurter Allgemeine.

Газета, “на жаль, розлучається з колегами, які мають завдання, які в цифровому світі виконуються за допомогою штучного інтелекту та/або автоматизованих процесів”, йдеться в листі.

Ролі “редакторів, друкованого персоналу, субредакторів, коректорів і фоторедакторів більше не існуватимуть, як сьогодні”, зазначив власник у листі. За словами видавця, інструменти штучного інтелекту, такі як ChatGPT, можуть “зробити незалежну журналістику кращою, ніж будь-коли, або замінити її”.

Bild заявила, що такі нововведення зачеплять щонайменше 200 людей, однак вона прагнутиме уникати примусових звільнень. Газета також збирається скоротити кількість своїх регіональних видань – з 18 до 12.

Також компанія-видавець зазначила, що штучний інтелект невдовзі буде краще агрегувати інформацію, ніж люди-журналісти, і сказала, що виживуть лише видавці, які зможуть створювати кращий оригінальний контент, наприклад журналістські розслідування, та отримувати ексклюзивні коментарі.

Axel Springer не перше видавництво новин, що звернулося до штучного інтелекту. BuzzFeed цього року оголосив, що має намір його використовувати для покращення контенту та онлайн-опитування. Британські видання Daily Mirror та Daily Express також вивчають можливості використання штучного інтелекту.

Як повідомляв ІМІ, у квітні німецький журнал “Die Aktuelle” оприлюднив згенероване штучним інтелектом “інтерв’ю” з колишнім гонщиком “Формули-1” Міхаелем Шумахером. Родина спортсмена заявила, що планує судовий позов проти журналу, а головну редакторку Die Aktuell Енн Гоффманн було звільнено.

Liked the article?
Help us be even more cool!