ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині звільняють редакторку журналу, який опублікував згенероване ШІ "інтерв'ю" Шумахера

24.04.2023, 10:12
Фото – Die Aktuelle
Фото – Die Aktuelle

З посади звільняють головну редакторку німецького тижневика Die Aktuell Енн Гоффманн. Журнал опублікував згенероване штучним інтелектом "інтерв'ю" від імені гонщика Міхаеля Шумахера, за що сім'я автогонника планувала подати до суду.

Про звільнення повідомила медіагрупа Funke, до якої входить журнал Die Aktuell, пише Hromadske.

"Внаслідок публікування цієї статті визначено прямі кадрові наслідки. Нинішню головну редакторку журналу Енн Гоффман, яка очолює його з 2009 року, сьогодні буде звільнено від обов'язків", – йдеться в заяві.

У Funke перепросили в родини Шумахера за повідомлення про автогонника в останньому номері видання, зазначивши, що "ця оманлива стаття, яка жодним чином не відповідає стандартам журналістики", ніколи не повинна була з'являтися. 

Як повідомляв ІМІ, родина семиразового чемпіона "Формули-1" Міхаеля Шумахера планує судовий позов проти журналу "Die Aktuelle", який оприлюднив згенероване штучним інтелектом "інтерв’ю" з колишнім гонщиком "Формули-1".

Журнал опублікував світлину усміхненого 54-річного Шумахера на обкладинці свого останнього номера, додавши заголовок "Міхаель Шумахер: перше інтерв’ю". У підзаголовку написано: "Звучить облудно по-справжньому", а із самої статті постає, що нібито пряму мову створено ШІ. Матеріал редакція підготувала за допомогою ШІ-програми charatcter.ai, яка штучно створювала "цитати" Шумахера про його здоров’я й родину.

Liked the article?
Help us be even more cool!