ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Родина Міхаеля Шумахера готує судовий позов через згенероване ШІ "інтерв’ю"

21.04.2023, 10:21
Фото – Die Aktuelle
Фото – Die Aktuelle

Родина семиразового чемпіона "Формули-1" Міхаеля Шумахера планує судовий позов проти журналу "Die Aktuelle", який оприлюднив згенероване штучним інтелектом "інтерв’ю" з колишнім гонщиком "Формули-1", повідомляє ВВС.

Журнал опублікував світлину усміхненого 54-річного Шумахера на обкладинці свого останнього номера, додавши заголовок "Міхаель Шумахер: перше інтерв’ю".

У підзаголовку написано: "Звучить облудно по-справжньому", а із самої статті постає, що нібито пряму мову створено ШІ.

Матеріал редакція підготувала за допомогою ШІ-програми charatcter.ai, яка штучно створювала "цитати" Шумахера про його здоров’я й родину.

"З допомогою своєї команди я можу сам стояти та навіть зробити кілька повільних кроків, – зазначається в одній з таких "цитат". – Моя дружина й мої діти є благословенням, без них я б не впорався. Авжеж, вони також дуже сумують через те, як усе склалося. Вони підтримують мене й завжди залишаються поруч".

У розмові з інформаційним агентством Reuters рідні гонщика підтвердили, що планують звертатися до суду щодо цього випадку.

Редакція журналу повідомила виданню ВВС Sport, що не коментуватиме цю ситуацію. У грудні 2013 року Шумахер, семиразовий чемпіон "Формули-1", дістав важкі поранення голови, впавши з лиж, і відтоді не з’являвся на публіці. Після нещасного випадку спортсмена тримали в штучній комі. Його перевезли додому у вересні 2014 року, з того часу родина не розголошує стан його здоров’я.

Шумахер двічі вигравав титул чемпіону світу на змаганнях "Формула-1" на машині Benetton у 1994 та 1995 роках та п’ять разів поспіль – на Ferrari у 2000–2004 роках.

Його сім чемпіонських титулів – це рекорд, якого також досяг Льюїс Гамільтон. Протягом своєї кар’єри Шумахер виграв 91 змагання; цей рекорд Гамільтон побив у 2020 році.

Вперше німецький гонщик пішов на пенсію 2006 року, але 2010-го повернувся на два роки. Син Шумахера Мік був гонщиком "Формули-1" від компанії Haas, а тепер є гонщиком резерву в Mercedes. 

У документальному фільмі, що вийшов на Netflix у 2021 році, дружина Шумахера Корінна сказала: "Ми живемо вдома разом. Ми займаємося терапією. Ми робимо все, що в наших силах, щоб Міхаелю стало краще, щоб йому було затишно, а також щоб він просто відчував, що ми – родина, відчував зв’язок між нами". 

"Ми намагаємося й далі бути сім’єю, так, як подобалося й досі подобається Міхаелю. Але ми також живемо своїм життям. "Особисте – це особисте", як він завжди казав. Для мене дуже важливо, щоб він міг і далі отримувати якнайбільше задоволення від свого особистого життя. Міхаель завжди нас захищав, тож тепер ми захищаємо Міхаеля", – розповіла Корінна.

Liked the article?
Help us be even more cool!