ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина забороняє в’їзд 18 саудівцям через убивство Хашкаджі

19.11.2018, 13:23

Німеччина забороняє в'їзд 18 громадянам Саудівської Аравії, підозрюваним у причетності до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це 19 листопада в Брюсселі заявив голова МЗС Німеччини Гайко Маас, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Die Welt.

Міністр підкреслив, що федеральний уряд узгодив своє рішення з Францією і Сполученим Королівством з цього питання і що він робить “подальші кроки”.

Таким чином Німеччина відповідає на результати розслідування, відомі станом на сьогодні, повідомив Маас. За його словами, Хашкаджі був убитий 2 жовтня в консульстві рідної країни в Стамбулі.

Як повідомляв ІМІ, 15 листопада Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило персональні санкції проти 17 громадян Саудівської Аравії через убивство журналіста Джамаля Хашкаджі.

Раніше прокурор Саудівської Аравії вимагав смертної кари для п’яти громадян країни, яким, за даними обвинувачення, було наказано вбити журналіста Джамаля Хашкаджі в консульстві Стамбула.

Журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Прокуратура Туреччини заявила, що журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

Liked the article?
Help us be even more cool!