ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хашкаджі задушили та розчленували у саудівському консульстві - прокуратура Туреччини

01.11.2018, 11:28
Фото - hurriyetdailynews.com

Журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували. Про це  йдеться в заяві прокуратури Туреччини, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на  агентство Associated Press.

Частин тіла журналіста потім позбулися, зазначає агентство.

Прокуратура Туреччини також повідомила, що розмова прокурора Стамбула Ірфана Фідана з генеральним прокурором Саудівської Аравії Саудом аль-Моджебом не дала “конкретних результатів”.

Ця заява, зазначає агентство, стала першим публічним підтвердженням з боку турецької прокуратури того, що Хашкаджі справді задушили та розчленували після того, як він увійшов до консульства.

Журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства тижнями наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Liked the article?
Help us be even more cool!