ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США ввели санкції щодо 17 саудівських чиновників через убивство Хашкаджі

16.11.2018, 10:42
Фото - AP / Радіо Свобода

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило персональні санкції проти 17 громадян Саудівської Аравії через убивство журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це повідомляється на сайті відомства, повідомляє Укрінформ.

“Саудівські чиновники, на яких ми наклали санкції, були задіяні в огидному вбивстві Джамаля Хашкаджі. Ці особи, які жорстоко вбили журналіста, що жив і працював у США, мають відповісти за свої дії. Сполучені Штати продовжують наполегливо працювати над з'ясуванням усіх фактів і притягатимуть до відповідальності кожного, кого ми вважаємо відповідальними (за вбивство - ред.), щоб домогтися справедливості для нареченої Хашкаджі, його дітей та сім'ї”, - заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Він також підкреслив, що уряд Саудівської Аравії має вжити належних заходів “для припинення будь-яких нападів на політичних дисидентів чи журналістів”.

Зазначається, що всі 17 громадян Саудівської Аравії потрапили до чорного списку відповідно до глобального Акта Магнітського.

Як повідомляв ІМІ, раніше прокурор Саудівської Аравії вимагав смертної кари для п’яти громадян країни, яким, за даними обвинувачення, було наказано вбити журналіста Джамаля Хашкаджі в консульстві Стамбула.

Журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Прокуратура Туреччини заявила, що журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

Liked the article?
Help us be even more cool!