ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина просить ЄС посилити контроль за Twitter під керівництвом Маска

23.12.2022, 14:00
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Державний секретар міністерства економіки Німеччини, відповідальний за політику конкуренції, Свен Гігольд звернувся 22 грудня до Європейської комісії із закликом посилити регулювання Twitter, оскільки компанія становить загрозу свободі слова за керівництва Ілона Маска, повідомляє DW.

У листі двом єврокомісарам Гігольд висловив свою стурбованість “правилами платформи Twitter та їхніми різкими змінами та довільним застосуванням” протягом восьми тижнів після керування платформою Маском.

Зокрема, він звернув увагу на раптове блокування акаунтів журналістів, які відкрито критикували нову політику Twitter. За словами Гігольда, заборона облікових записів журналістів і обмеження посилань на конкурентів “загрожують не тільки вільній конкуренції, але й становлять ризик для демократії, а також свободи слова, інформації та преси”.

“ЄС має використати всі наявні в нього можливості для захисту конкуренції та свободи слова на цифрових платформах”, – сказав Гігольд. 

Він сказав, що Єврокомісія почне відстежувати великі платформи, такі як Facebook і Google, відповідно до своїх нових правил і повинна зробити те саме з Twitter, оскільки він має “великий вплив” вплив на формування громадської думки в усьому світі та в Європі”.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні Єврокомісар Тьєррі Бретон попередив Ілона Маска, який придбав Twitter, що соцмережа працюватиме за європейськими правилами.

У грудні віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова попередила власника Twitter Ілона Маска, що компанія повинна боротися з російською пропагандою щодо війни в Україні.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц думає піти з Twitter.

Британський співак Елтон Джон пішов з Twitter через нещодавні зміни в політиці соцмережі. Він вважає неприйнятним безконтрольне поширення дезінформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!