ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежну медійну раду очолила Антоніна Черевко

03.09.2020, 12:01
Фото – nrada.gov.ua
Фото – nrada.gov.ua

Незалежну медійну раду очолила юристка, експертка у сфері міжнародного розвитку Антоніна Черевко. Таке рішення ухвалено 28 серпня за підсумками голосування, повідомляється на сайті Незалежної медійної ради.

На цьому посту вона змінить Тараса Шевченка, голову ГО “Центр демократії та верховенства права”, який склав повноваження голови 12 серпня у зв'язку з призначенням заступником міністра культури та інформаційної політики.

Голова Незалежної медійної ради, згідно з положенням про НМР, призначається на два роки.

Антоніна Черевко є випускницею Києво-Могилянської академії та Оксфордського університету. Працювала з такими міжнародними організаціями, як IREX, Рада Європи, ОБСЄ та "Міжнародна підтримка медіа". Має понад 15 років досвіду роботи в таких сферах, як верховенство права, права людини, розвиток медіа та реформа медіазаконодавства. Зокрема, разом із партнерськими організаціями активно працювала над впровадженням ключових медіареформ в Україні.

Як радник із законодавчих реформ для МО "Міжнародна підтримка медіа" долучалася до законотворчої роботи та/або адвокасі й стратегічних судових процесів у Зімбабве, Тунісі, Шрі-Ланці. Була консультантом з оцінювання міжнародних медійних програм у регіоні та регулярно брала участь у міжнародних місіях з дослідження потреб медіарозвитку в Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні. Із грудня 2019 року член Комітету експертів Ради Європи з питань протидії мові ненависті (Committee of Experts on Combating Hate Speech (ADI/MSI-DIS) of the Council of Europe).

Нагадаємо, Незалежна медійна рада – незаангажований та професійний орган саморегулювання в медійній сфері, створений у 2016 році. НМР заснували Центр демократії та верховенства права, Інститут масової інформації, "Інтерньюз-Україна", "Детектор медіа" та Фундація “Суспільність”. Незалежна медійна рада розглядає спірні ситуації щодо дотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації в медіа, а також порушень норм журналістської етики. 

Експерти НМР готували висновки щодо дотримання стандартів під час виборів, розпалювання ворожнечі та ненависті в медіа, введення глядачів в оману, зображення дітей у медіа. Висновки незалежного органу дедалі частіше використовуються в рішеннях регулятора – Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Також Незалежна медійна рада видає рекомендації як для органів влади, так і для журналістів, які висвітлюють резонансні теми. Незалежна медійна рада складається з 15 членів – авторитетних незаангажованих діячів з ґрунтовним досвідом у медійній сфері.

Liked the article?
Help us be even more cool!