ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Netflix запевняє, що не транслюватиме канали російської пропаганди

01.03.2022, 11:39
Фото: wall-street.ro
Фото: wall-street.ro

Американський стримінговий сервіс Netflix заявив, що через ситуацію в Україні проігнорує російські вимоги та не транслюватиме обов'язкові 20 каналів, які підтримує російська влада. Про це пише Politico з посиланням на представника компанії, передає "Детектор медіа".

Netflix мав підпадати під низку нових зобов’язань у Росії з 1 березня, оскільки його додано до реєстру "аудіовізуальних послуг", який контролює Роскомнагляд. 

Зобов’язання передбачають, що Netflix довелося б транслювати 20 російських федеральних телеканалів, зокрема кремлівський Перший канал, НТВ і канал російської православної церкви "Спас".

"З огляду на поточну ситуацію ми не плануємо додавати ці канали до нашого сервісу", – сказав представник Netflix.

Як повідомляв ІМІ, російське відомство "Роскомнагляд" внесло стримінговий сервіс Netflix до реєстру аудіовізуальних сервісів. Це означає, що в Росії онлайн-кінотеатр має дотримуватися місцевих законів для стримінгу, зокрема забезпечувати показ гарантованих державних телеканалів. Так, до першого мультиплексу входять Перший канал, "Росія 1", "Матч ТБ", НТВ, Громадське телебачення Росії. До другого – православний телеканал "Спас", телеканал міністерства оборони "Звезда" та канал Союзної держави Росії та Білорусі "Мир".

Напередодні 1 березня українці почали закликати сервіс припинити роботу в Росії та скасовувати передплату.

Liked the article?
Help us be even more cool!