ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РФ вимагатиме від Netflix транслювати російські державні канали 

29.12.2021, 13:14
Фото – Shutterstock / Радіо Свобода
Фото – Shutterstock / Радіо Свобода

Російське відомство "Роскомнагляд" внесло стримінговий сервіс Netflix до реєстру аудіовізуальних сервісів. Це означає, що в Росії онлайн-кінотеатр має дотримуватися місцевих законів для стримінгу, зокрема забезпечувати показ гарантованих державних телеканалів, передає Радіо Свобода.

Запис про внесення сервісу до реєстру зʼявився на сайті регулятора 28 грудня. У травні занести Netflix до списку вимагала від "Роскомнагляду" Асоціація інтернет-відео, що обʼєднує найбільші російські онлайн-кінотеатри (IVI, Okko та Megogo), писала газета "Ведомости". За законом до реєстру повинні вноситися всі відеосервіси зі 100 тисячами відвідувачів з Росії на день.

Законодавство вимагає від таких сервісів з весни 2022 року забезпечити користувачам показ каналів ефірного телебачення та трансляцію радіостанцій, які включені до складу так званих мультиплексів – цифрових пакетів, трансляцію яких гарантує держава. До першого мультиплексу, зокрема, входять Перший канал, "Росія 1", "Матч ТБ", НТВ, Громадське телебачення Росії. До другого – православний телеканал "Спас", телеканал міністерства оборони "Звезда" та канал Союзної держави Росії та Білорусі "Мир".

Крім того, Netflix зобовʼязаний буде ділитися з державою статистикою переглядів у Росії. Також "Роскомнагляд" готує заборону для онлайн-кінотеатрів на ненормативну лексику та так звану "гей-пропаганду".

Liked the article?
Help us be even more cool!