ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Не зашкодити українській перемозі – Золотухін про основний виклик української медіасфери

13.02.2023, 11:46
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Для української медіасфери є важливим не зашкодити українській перемозі, діяльності українських державних органів та Збройним силам України надто фривольним ставленням до інформації, яка поширюється.

Таку думку в інтерв'ю ІМІ висловив виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін.

"Починаючи з написання заголовків, закінчуючи перекладами й так далі. Щодня я фіксую, що такі українські важливі медійні джерела, як “Українська правда”, “Дзеркало тижня”, “Новое время”, та інші великі медіа неправильно перекладають з англійської українською новини зі США. Що я маю на увазі? Наприклад, я багато разів бачив, як у західних медіа є усталений вислів “група Вагнера”, Wagner Group. В українській мові ці слова перекладають “приватна військова компанія “Вагнер”. Є ж різниця між “група Вагнера” і “приватна військова компанія “Вагнер”. І це не просто так в англійській пишеться саме таке словосполучення. Я постійно з тим стикаюся. І в цьому контексті мені здається, що головний виклик українських медіа – не зашкодити українській перемозі", – зазначив Золотухін.

Як повідомляв ІМІ, директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін висловив думку, що масоване поширення росіянами на початку повномасштабної війни інформації про так звані мітки стало однією з вдалих спецоперацій щодо контролю масовою свідомістю українців.

Liked the article?
Help us be even more cool!