ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вкиди про "мітки" були спецоперацією, щоб обвалити систему держорганів, – Золотухін

09.02.2023, 18:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Масоване поширення росіянами на початку повномасштабної війни інформації про так звані мітки стало однією з вдалих спецоперацій щодо контролю масовою свідомістю українців.

Про це в інтерв'ю ІМІ розповів виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін.

“Я повторюю про один і той самий епізод за останній рік. Це масоване поширення інформації про так звані мітки. Якщо пам'ятаєте, у березні 2022 року всі писали, що скрізь встановлюються мітки: на будинках, на дорогах щось малюється, щось робиться. До речі, потім закордонні колеги мені казали: “О, ти не розумієш – там усе серйозно. Це там спеціально встановлюється, щоб за супутниками наводити ракету на якісь будинки”. Я вважаю, що це була дуже яскрава і дуже цікава спецоперація”, – зазначив Золотухін.

За його словами, інформація про мітки поширювалася навмисне і відігравала роль так званої офлайнової DDoS-атаки: коли кількість запитів є такою великою, що вона має на меті обвалити всю систему.

“Це означає, що люди починають говорити про мітки й усі починають звертатися до поліції, СБУ, щоб подивилися, що за мітка стоїть на їхньому будинку, – це завантажує державні органи цією фігнею, вибачте. Тобто ця операція спрямована на те, щоб створити навантаження на держоргани, навести паніку в суспільстві, і з точки зору психологічного впливу, з точки зору застосування емоцій людей, виконання, вона, на мій погляд, є дуже цікавою”, – додав Золотухін.

Як повідомляв ІМІ, виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін вважає, що обмеження та заборони в роботі медіа, блогерів, ЗМІ в Росії призвели до того, що, розповідаючи про окремі події, автор не може уникнути покарання. Принаймні формально його слова підпадають під дію кримінального кодексу Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!