ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Науковиця розповіла, як росіяни адаптують пропаганду під реалії Британії

Російській Федерації важко просувати свою пропаганду у Великій Британії через потужну підтримку цією країною України. Тож тут росіяни зосередилися на просуванні тези про "російську культуру".

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла наукова співробітниця кафедри воєнних досліджень Королівського коледжу Лондона, докторка Джейд Макглінн.

"Я моніторила російські стратегічні комунікації в Британії як до початку повномасштабного вторгнення, так і після нього. І я бачу, що відбувся великий зсув у бік акценту на цій ідеї: "можливо, вам не подобається Путін, але ж решта Росії чудова", – зазначила Макглінн.

За її словами, зараз росіяни також потужно просувають думки про те, що Росія ніколи не нападе на країни НАТО і, якщо покинути Україну, тоді "все буде добре і Росія буде задоволена".

"Отже, Росія розуміє, що у Великобританії їй доводиться працювати в справді ворожому середовищі", – додала науковиця.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2023 року в Києві свою книгу "Вторгнення. Кривава війна Росії та боротьба України за виживання" презентував британський журналіст Люк Гардінґ. Говорячи про мотивацію написати книгу, він зазначив:

"Я дійсно думаю, що це боротьба між добром і злом. Я вважаю, що те, що робить Росія, є явним злом. І, по суті, Україна бореться за свій суверенітет, за демократію, за людські цінності й за порядність, і нормальне сучасне життя насправді поставлено на карту. Отже, знаєте, мої книги – це, виходить, нехудожні трилери. Читати їх – це як читати роман, тільки він не вигаданий. І я сподіваюся, що, отримавши доступну книгу, люди зануряться в історію", – розповів Люк Гардінґ.

Liked the article?
Help us be even more cool!