ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зустрінеться з каналами, які порушили журналістські стандарти в сюжетах про самогубство полярника

21.05.2020, 15:02
Фото – censor.net.ua
Фото – censor.net.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує зустрітись із представниками медіа, які припустилися сексизму і порушили журналістські стандарти в сюжетах про самогубство українського полярника. Про це повідомляє ZMINA з посиланнням на сайт “Повага”.

За словами голови Нацради Ольги Герасим’юк, регулятор також розішле телеканалам листи з низкою запитань.

“Поставимо їм ряд запитань про те, чи дотримувалися вони редакційної політики, висвітлюючи це питання, яку мету вони ставили перед собою, коли говорили на ці теми, що вони бачать як наслідок цього. Щоб вони не лякалися, йдеться не про те, що ми хочемо їм “вліпити”, як вони бояться, попередження і тягнути їх до суду для скасування ліцензії, бо це єдине, що звучить в ефірі. Ми хочемо з ними це обговорити, щоб це було усвідомлено“, – розповіла вона.

Як відомо, нещодавно низка українських медіа випустили сюжет про самогубство учасника полярної експедиції на українській станції “Академік Вернадський”, у якому принизили жінок і порушили базові журналістські стандарти. Журналісти звинуватили в смерті колегу полярника та транслювали сексистські твердження людей, які не перебували на станції в момент, коли сталася трагедія.

Liked the article?
Help us be even more cool!