ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада відтермінувала через воєнний стан подання інформації про структуру власності

20.03.2022, 17:56
Фото – diarioprime.com.br
Фото – diarioprime.com.br

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення щодо відтермінування подання щорічної інформації про структуру власності ліцензіатів. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Це пов'язане з оголошеним у країні воєнним станом у зв'язку з широкомасштабним російським вторгненням в Україну.

“Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення з розумінням ставиться до обставин, які унеможливлюють подачу звітної інформації щодо структури власності і ухвалила рішення щодо відтермінування подачі. Отже, звіти про структуру власності мають бути подані телерадіоорганізаціями в строк, що не перевищує три місяці з дати завершення воєнного стану в Україні”, – зазначив регулятор.

Регулятор нагадав, що раніше через пандемію коронавірусу Верховна Рада внесла зміни до законодавства, згідно з якими порушення строків подання такої звітності за попередній (звітний) рік діяльності, не є порушенням закону. 

Також Нацрада нагадала, що Кабінет Міністрів продовжив дію адаптивного карантину щодо запобігання COVID-19 на території України до 31 березня 2022 року. І, якщо уряд не ухвалить інших рішень щодо продовження карантину, такі звіти мають бути подані телерадіоорганізаціями в строк, що не перевищує 30 днів з дати завершення карантину.

Як повідомляв ІМІ, 1 жовтня 2015 року набув чинності ухвалений Верховною Радою 3 вересня 2015 року Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення”.

Закон зобов’язує мовників і провайдерів розміщувати на своїх офіційних вебсайтах інформацію про структуру власності та до 31 березня подати відповідну інформацію Нацраді з питань телебачення і радіомовлення за затвердженими нею формами.

У 2020 році Нацрада повідомила про продовження термінів подання телерадіоорганізаціями інформації про структуру власності у зв'язку з карантином.

Liked the article?
Help us be even more cool!