ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через карантин продовжено термін подання інформації про структуру власності – Нацрада

06.04.2020, 10:45
Фото - diarioprime.com.br
Фото - diarioprime.com.br

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомляє, що терміни подання телерадіоорганізаціями інформації про структуру власності продовжено у зв'язку з карантином.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Так, Законом України №540-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)", який набув чинності 2 квітня, внесено зміни до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" стосовно подання звітної інформації про структуру власності за 2019 рік.

"Тимчасово, на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), порушення строків, встановлених частинами другою – третьою статті 59 Закону (про телебачення. – Ред.) щодо подачі звітів за попередній (звітний) рік діяльності, не є порушенням цього Закону", – йдеться в повідомленні. 

Водночас, зауважує Нацрада, такі звіти мають бути подані телерадіоорганізаціями в строк, що не перевищує 30 днів з дати завершення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19).

Усю необхідну інформацію і форми для заповнення розміщено на сайті Національної ради в розділі "Прозорість медіа".

Як повідомляв ІМІ, 1 жовтня 2015 року набув чинності ухвалений Верховною Радою 3 вересня 2015 року Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення".

Закон зобов’язує мовників і провайдерів розміщувати на своїх офіційних вебсайтах інформацію про структуру власності та до 31 березня подати відповідну інформацію Нацраді з питань телебачення і радіомовлення за затвердженими нею формами.

Liked the article?
Help us be even more cool!