ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада відмовила в реєстрації УПЦ МП та "Журналістам проти корупції"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в реєстрації медіа Сумській єпархії УПЦ МП та всеукраїнській громадській організації “Журналісти проти корупції”. Такі рішення Нацрада ухвалила 8 серпня на своєму засіданні, повідомляється на сайті медіарегулятора.

Сумська єпархія УПЦ МП хотіла зареєструвати друковане медіа. Однак Нацрада відмовила, оскільки на запит організація надала Статут релігійної організації, який не погоджений з вимогами статті 12 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, а тому втратив чинність у частині найменування організації. 

"Водночас назва суб’єкта – одна з обов’язкових ознак, що ідентифікують юридичну особу", – зазначив регулятор.

Також Нацрада відмовила “Журналістам проти корупції” в реєстрації як онлайн-медіа, оскільки організація не надала до заяви документ, який підтверджує сплату реєстраційного збору.

Як повідомляв ІМІ, 23 травня 2024 року Нацрада утрималася від реєстрації всеукраїнської громадської організації “Журналісти проти корупції” суб'єктом у сфері онлайн-медіа через продаж журналістських посвідчень особам, які не ведуть журналістської діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!