ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада тестує електронний кабінет для суб’єктів у сфері медіа

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення тестує електронний кабінет для суб’єктів у сфері медіа, у зв'язку з чим пропонує реєстрантам спробувати подати електронні заяви, повідомляється на сайті Нацради. 

Регулятор зазначає, що дослідна експлуатація цієї частини реєстру триватиме до середини серпня.

“Радимо скористатися можливістю випробувати електронну систему подачі заяв суб’єктами у сфері медіа, пересвідчитись у працездатності власних електронних ключів і зробити пробні подання заяв”, – йдеться в повідомленні.

Інструкцію з користування електронним кабінетом розміщено на сайті Нацради в розділі “Учасникам ринку” – “Інструкції та роз’яснення” – “Інформація щодо функціонування електронного кабінету” за посиланням.

Для подання заяви необхідно на головній сторінці сайту Нацради ввійти в електронний кабінет за допомогою ключа з цифровим підписом.

На малюнку червона стрілка вказує на іконку, через яку здійснюється вхід в електронний кабінет. Фото – Нацрада

Водночас Нацрада звертає увагу, що подані через систему заявки є тестовими, не матимуть юридичної сили й не можуть бути основою для ухвалення рішень Національною радою.

Для реальної реєстрації або ліцензування заяви й документи, що до них додаються, необхідно подавати до Нацради в паперовій формі на адресу: 01601, м. Київ, вул. Прорізна, 2, або на електронну пошту [email protected] з накладанням кваліфікованого електронного підпису чи печаткою.

Про остаточний перехід на роботу реєстру в електронній версії буде повідомлено окремо.

Як  повідомляв ІМІ, 11 січня 2024  року Нацрада ввела в дослідну експлуатацію державну автоматизовану інформаційно-комунікаційну систему “TERES-Реєстр у сфері медіа”. 

Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа в травні 2023 року, а вже в червні зареєструвала перші онлайн-медіа.

Також медіарегулятор назвав помилки, яких найчастіше припускаються під час реєстрації онлайн-медіа.

Закон “Про медіа”, який розширив повноваження Національної ради й набрав чинності 31 березня 2023 року, передбачає реєстрацію регулятором медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!