ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада просить суд анулювати ліцензію "112 Україна"

23.02.2021, 17:31
Фото – 112.ua
Фото – 112.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення просить Окружний адміністративний суд міста Києва анулювати ліцензію на мовлення для телеканалу “112 Україна” (“Телерадіокомпанія “112-ТВ”).

Відповідні позови надійшли суду, повідомляється 23 лютого на сайті Окружного адмінсуду.

Позивач зазначає, що канал не надав у повному обсязі запитуваних документів, необхідних для безвиїзної перевірки, у термін, визначений рішенням Нацради про її призначення. Таке ненадання є відмовою ліцензіата в проведенні перевірки, що, згідно із законом, є підставою для звернення до суду про анулювання ліцензії на мовлення.

Наразі до суду надійшло три позови, у яких, зокрема, йдеться про призначення в різний період відповідних перевірок.

Суд розв'язує питання щодо відкриття провадження за цими адміністративними позовами.

Як повідомляв ІМІ, 12 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила звернутися з позовом до суду щодо анулювання ліцензії телеканалам ZIK та “112 Україна”.

28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу “112 Україна” (ТОВ “ТРК “112-ТВ”, Київ) і оштрафувала на понад 114 тис. грн за поширення в ефірі висловлювань, що містять заклики до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Liked the article?
Help us be even more cool!