ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила позапланові перевірки низці компаній "112 Україна"

16.06.2017, 13:30

16 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки супутниковому телеканалу “112  Україна”,  а також регіональним компаніям ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір” і ТОВ “Лідер ТВ”, що мовлять із логотипом “112 Україна”. Таке рішення ухвалено у зв’язку із зафіксованими під час моніторингів ознаками порушення законодавства, повідомляється на сайті регулятора.

Моніторинги зазначених мовників Нацрада провела 4 травня. Так, в ефірі ТОВ “Телерадіокомпанія “112-ТВ”, (м. Київ, логотип “112 Україна”) зафіксовано ознаки порушення вимог частини п’ятої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (дані про кожну індивідуальну програму чи передачу мають містити ім’я автора чи авторів, назву і адресу виробника програми), оскільки у передачах “Вечірній ПРАЙМ” і “Студія 112 LIVE”, що транслювались у прямому ефірі й у повторі, не було вказано інформації про автора чи авторів програми.

В ефірі інших мовників Нацрада додатково зафіксувала ще й порушення частини сьомої статті 27 і частини восьмої статті 28 зазначеного вище Закону, оскільки компанії не дотримуються умов ліцензії в частині програмної  концепції мовлення. Так, зазначає Нацрада, збільшено обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач (за ліцензією – 02 год. 30 хв./добу, фактично – 23:46:40), не транслюються культурно-мистецькі (за ліцензією – 15 хв./добу), науково-просвітницькі (за ліцензією – 15 хв./добу), розважальні та музичні (за ліцензією – 03 год. 30 хв./добу), дитячі передачі (за ліцензією – 30 хв./добу), немає фільмопоказу. Змінено формат мовлення із розважально-інформаційного із фільмопоказом на  інформаційний.

Також зафіксовано порушення частин першої і третьої статті 46 Закону, оскільки змінено вихідні дані – логотипи.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення знову відмовилася переоформити ліцензії компаніям, що здійснюють мовлення в багатоканальній цифровій телемережі МХ-5 з логотипом “112 Україна” - “Аріадна ТВ”, “Лідер ТВ”, “Партнер ТВ”, “ТВ Вибір”, “Новий формат ТВ”.

Раніше Нацрада вже зазначала, що така її позиція продиктована тим, що ліцензіати, які отримали ліцензії на мовлення у багатоканальній мережі МХ-5 під час конкурсу, при зміні своїх програмних концепцій фактично ототожнюють їх з програмною концепцією супутникового телеканалу “112 Україна”, відмовляючись від програм і передач, з якими вони перемогли на конкурсі (місцеві новини, дитячий контент тощо).

Liked the article?
Help us be even more cool!