ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить телеканал "Прямий" через слова Ганапольського "срака" і "гівно"

04.06.2020, 12:45
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

4 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Прямий” через висловлювання ведучого Матвія Ганапольського в програмі “Ехо України”, повідомляє “Детектор медіа”

Підставою стали результати моніторингу за 1, 2 і 3 травня. У ці дні на каналі транслювали в прямому ефірі та в повторі програму “Ехо України” з ведучим Матвієм Ганапольським. 

Відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич повідомив, що в програмі зафіксовано використання ненормативної лексики, а програма транслювалася в час, доступний для дитячої аудиторії, тобто є ознаки порушення норм закону про захист неповнолітніх від шкідливого контенту.

Член Нацради Олександр Ільяшенко зауважив, що в проєкті рішення як приклади ненормативної лексики наведено лише два слова – “срака” і “гівно”. “У мене є великі сумніви, що це тягне на якусь санкцію”, – сказав він і запитав у юристів, чи є тут порушення з юридичного погляду.

Представниця юридичного управління Нацради сказала, що управління підтримує цей проєкт, “тому що дані висловлювання можуть зашкодити неповнолітнім, і ці висловлювання були сказані саме ведучим програми, а не гостем”.

У результаті семеро членів Нацради підтримали проведення перевірки Прямого каналу, утримався лише Олександр Ільяшенко.

Як зазначає видання, слова “срака” і “гівно” є літературними словами, вони містяться в Словнику української мови за редакцією Бориса Грінченка (1907–1909 років).

Для Прямого каналу це вже третя перевірка Нацради за пів року.

Як повідомляв ІМІ, 9 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу “Прямий”. 

До Нацради надійшла скарга на зміст передачі “ПоярковNEWS”, яка вийшла в ефірі телеканалу 27 грудня 2019 року. На думку скаржниці, висловлювання Пояркова, які прозвучали в ефірі, є “посяганням на честь і гідність Президента України В. Зеленського і ображають членів його родини”, також ведучий вживав нецензурну лайку.

9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Прямий" через висловлювання в програмі “Вата-шоу”, що мають ознаки порушення ліцензіатом цілої низки статей законів України “Про телебачення і радіомовлення”, “Про інформацію" і “Про захист суспільної моралі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!