ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить телеканал "Наш" через неналежне опитування про Путіна

08.10.2020, 16:12
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

8 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”, Київ) через неналежне оприлюднення статистичних даних інтерактивного опитування, яке може створити загрози національним інтересам і національній безпеці України.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Нацрада під час моніторингу 25 вересня зафіксувала в ефірі каналу з 07.00 до 21.00 організоване інтерактивне голосування з пропозицією українським глядачам відповісти на запитання, чи “Володимир Путін заслуговує на Нобелівську премію миру”. 

“Відповіді “так” чи “ні” глядачі мали надавати за різними номерами телефонів. Оприлюднення остаточних результатів не супроводжувалося статистичними даними щодо кількості додзвонювачів. Таким чином, отримані результати без уточнення повідомлення про особливості опитування методики можуть ввести в оману глядачів телеканалу “Наш”, українську громадськість щодо значної підтримки населенням України політики російського президента В. Путіна”, – зазначає Нацрада.

Регулятор наголошує, що чинне законодавство України про телебачення і радіомовлення забороняє розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, не допускає використання телерадіоорганізацій для трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, які містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

Нацрада зазначає, що проведення такого опитування і публічне поширення його результатів у телеефірі створює позитивний образ очільника держави-агресора. 

“Поширення в ЗМІ України інформації, яка популяризує органи держави-агресора в особі Президента Російської Федерації В. Путіна, може створити загрози національним інтересам і національній безпеці України в інформаційній сфері”, – йдеться в повідомленні.

Національна рада перевірить діяльність телеканалу в контексті дотримання ним вимог абзаців четвертого і дев’ятого частини другої статті 6 і пунктів “а” та “в” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Наш” (“ТОВ “Наш 365”) через показаний до Дня Незалежності ролик, який містить ознаки дискримінації і розпалювання ворожнечі та спричинив обурення в суспільстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!