ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить "Інтер" через фільми з особами, що становлять загрозу нацбезпеці

29.07.2021, 14:40
Фото – фейсбук Інтер
Фото – фейсбук Інтер

29 липня Національна рада з  питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Інтер” (ПрАТ “Телеканал “Інтер”) через показ фільмів за участю акторів, яких внесено до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Нацрада під час моніторингу 12–17 та 20–24 липня зафіксувала в ефірі телеканалу “Інтер” п’ять фільмів, які заборонено показувати на території України. 

Зокрема, це “Сімнадцять миттєвостей весни”, “Гостя з майбутнього”, “Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Собака Баскервілів”, “Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Двадцяте століття починається”  та “Місце зустрічі змінити не можна”. Їхніми учасниками є особи, прізвища яких занесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. 

Це, зазначає Нацрада, є ознаками порушення абзацу десятого частини другої статті 6 і пункту “а” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Відповідно до цих законодавчих норм не допускається трансляція аудіовізуальних творів за участю осіб, внесених до переліку, також телерадіокомпанія зобов’язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

Перевірку буде проведено у період із 13 до 27 серпня.

Як повідомляв ІМІ, 15 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу “Інтер” позапланову безвиїзну перевірку через демонстрацію фільмів за участю артистів, яких внесено до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!